9/3/09

ΝΟ rain ride

Η μέρα άρχισε κάπως έτσι....


Ήχος γραμμής τηλεφώνου....ντττττττττ....ντττττττ

Αιγαίας: Παρακαλώ

Teaser: έλα ρε (με αγουροξυπνημένη φωνή)

Αιγαίας: Έλα, τι κάνεις?

Teaser: Καλά...πριν λίγο ξύπνησα

Αιγαία: Ναι σε ακούω παλικάρι μου

Teaser: Τι θα κάνουμε με την βόλτα...ο καιρός εκεί πως είναι?

Αιγαίας: Μια χαρά είναι εδώ

Teaser: Εδώ βρέχει και μάλιστα καλά

Αιγαίας: Και στην Βούλα μου είπαν ότι έχει ήλιο

Teaser: Ότι να ναι....


Στον δρόμο με πιάνει μία τρομερή βροχή και αποφασίζω να πάρω το τραίνο. Στο σταθμό των Πετραλώνων προηγούνται μπροστά δύο ποδήλατα, δύο νέα παιδιά. Προχωράω με την ελπίδα ότι θα χωρέσω και εγώ, και όντως χωράμε όλοι, βρεγμένοι αλλά ικανοποιημένοι...Το τραίνο φτάνει στην Βικτώρια, βλέπω και τα παιδιά να κατεβαίνουν... Τους ρωτάω «παιδιά μήπως πάτε Σταθμό Λαρίσης για την βόλτα?». Ναι! Μου απαντάνε... «Α πολύ ωραία...εγώ είμαι ο teaser». Έτσι γνώρισα τον Βαγγέλη και την Ρούλα.


Αναλογίστηκα και πάλι την αξία και της κοινωνικής πλευράς του ποδηλάτου. Με την βοήθεια του internet μία ομάδα που άρχισε από 3 άτομα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα για να καταλήξει να έχει παρέα της πολλούς ποδηλάτες και να αλωνίζει την Αθήνα.


Είναι πραγματικά αξιόλογο νομίζω αυτό που συμβαίνει...άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, φύλων, ιδιοτήτων, χαρακτήρων κτλ να σμίγουν αρμονικά και να μιλάνε άνετα με κοινό χαρακτηριστικό τους το πετάλι....


Ο καιρός πήγε να μας τα χαλάσει αλλά τελικά ήταν ευγενικός μαζί μας....Μόνο με συννεφιά αυτή τη φορά, καβαλήσαμε τα ποδήλατα μας και με ωραίο ρυθμό αλωνίσαμε τα δυτικά προάστια για να καταλήξουμε νότια κατά το Φάληρο. Χαμόγελα, τραγούδια, συζητήσεις και όπως πάντα ερωτήσεις και βλέμματα απορίας από τους περαστικούς....Φράσεις που ακούγονταν ήταν «πάρε και εσύ ποδήλατο», «πας αντίθετα» (για άλλους ποδηλάτες) και άλλες που δεν θυμάμαι.


Highlights


  • Ακροβατικό DPS με κάμερα στο χέρι. Επίσης διαδικασία λήψης του επόμενου μας βίντεο by DPS.
  • Πέρασμα μέσα από νερά, από τρελή ποδηλάτισσα με 26ρι σπαστό νταχόν (ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε)
  • Κουρσάκι bianchi
  • Ματιασμένος οδηγός κουρσακίου bianchi που απαρίθμησε 3 πτώσεις, μία βγαλμένη αλυσίδα και ένα σκασμένο λάστιχο. Την επόμενη φορά με μπλε ματάκι (εννοώ κατά του ματιάσματος, όχι το δικό του από πτώση!). Α να σημειώσω ότι πέρα από το μάτιασμα που έφαγε, έσπασε κατά λάθος και ένα καθρεφτάκι, συμπαθητικής αλητόγατας, για το οποίο χρεώθηκε 7 χρονια γρουσουζιάς, αρχίζοντας από χθες.
  • Κυρίες ποδηλάτισσες. Ύστερα από αρκετό καιρό είδαμε στην παρέα μας έναν σημαντικό αριθμό ποδηλατισσών γεγονός που δίνει ένα άλλο χρώμα στις βόλτες μας (μερικές μάλιστα χαρακτηρίζονται ως bike models, ονόματα και πάλι δεν λέμε).
  • O Χριστός Ξανασταυρώνεται. Στον ρόλο του ο Αιγαίας, ανεβαίνοντας την κυλιόμενη του Καραϊσκάκη.
  • Bike wars 4 – H επίθεση των σκαλιών. Στον ρόλο του κεντρικού ήρωα ο Αιγαίας να κατεβαίνει τα σκαλιά του Καραϊσκάκη. Άπαιχτη ατάκα «Σου το φέρνω για ακτινολόγηση αύριο»
  • Καφές και donuts στο Καραϊσκάκη
  • Πέρασμα Αλητόγατων πάνω από την αλητογέφυρα που διασχίζει τον Κηφισό
  • Οδηγός smart στο περιστέρι νομίζω... Σταματάει, ανοίγει την πόρτα και λέει «πωωω ρε παιδιά...κοίταξα πίσω και νόμιζα ότι είμαι πιωμένος»


Μετά την ευχάριστη αυτή βόλτα, καταλήξαμε για άλλη μία φορά στο loop και λικνιστήκαμε υπό τους ήχους του Mr Aeneas. Μου άρεσε πολύ που έβλεπα χαμογελαστά πρόσωπα και όλες τις γάτες να μιλάνε μεταξύ τους και να λένε ιστορίες για την γούνα τους!


Τι να πούμε για την μάνα του λόχου Royal Oak... Είδα μία τεράστια σακούλα με σαντουιτσάκια και τυροπιτοειδή που θα μπορούσε να ταίσει μία ομάδα 70 ατόμων άνετα...ένα ένα τυλιγμένο με ζελατίνα και ψημένα σπανακοτυροπιτοζαμπονοπιτακια τα οποία σίγουρα απαίτησαν αρκετά ταψιά στο φούρνο. Τι να πούμε, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ! :-*


Ευχαριστούμε και εσάς που μας προτιμήσατε για άλλη μία βόλτα σας.


Σύντομα θα έχουμε και βίντεο της βόλτας μας. Έως την επόμενη βόλτα, να περνάτε και να είστε καλά και να βάζετε στο τριπάκι της ποδηλασίας τους φίλους και τις φίλες σας. Η παρέα μας είναι πάντα ανοιχτή για όλους!


Και ένα βίντεο από ένα τραγούδι που μου πρότεινε η αγαπητή maftaki (ευχαριστώ γιατί δεν το γνώριζα! Bike από τους Pink Floyd)


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τέλειο ποστ, γουέλ νταν τίζερ!

ατάκα τρελή από γιαγιά:
"σας άφησαν ή το σκάσατε;" [ή κάτι παρόμοιο]

η επόμενη βόλτα πότε; έχω τάξει σε κάτι φίλες μου ότι θα τις φέρω ;)

βάσω

Pantrelis21 είπε...

Lamogia petali,mpures kai tostakia xwris emena...

Inferno είπε...

zileyw gamw ti vardia mou kyriakatika

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απίθανα οργανωμένη βόλτα.επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Τeaser πού ανέβασε το τραγούδι που του ζήτησα.Μία πολύ ειδική παρακληση μού κλέψανε τον φίλο μου σκύλο μου ασπρόμαυρο γκριφόν-κανίς ημίαιμο έξω από το μουσείο τον λένε Ιντι οποίος τον δει ας ρίξει σήμα στο Μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

SSSSUuuuuuuPPPpppeeeeR....

Ανυπομονούμε να δούμε τις φωτό κ τα βίντεακια τώρα!!!

(ελπίζω dps την ώρα της τούμπας να τράβαγες :) )

Βαγγέλης

Ανώνυμος είπε...

@vaso ευχαριστώ ρε...δεν ξέρω πότε θα γίνει η επόμενη, πάντως ο λαός ζητά και άλλη βόλτα και θα την έχει! @ Pantrelis αν ήσουν γήπεδο θα σου σπάσω το ξεχαρβαλομένο σου ποδήλατο, @inferno ζήλια ψώρα, @maftaki δεν κάνει τίποτα...λυπάμαι πολύ όμως που έχασες το σκυλάκι σου :(((, @vagkar και εγώ αυτό τον ρώτησα αλλά παίζει κατά την πτώση να πάτησε pause!

Aigeas είπε...

Εχθές το βράδυ πήγα στο Dps και είδα το βιντεάκι........souper είναι!!!!
Έχει ξεκινήσει και το μοντάζ και αν όλα πάνε καλά σε 2-3 μέρες το ανεβάζουμε....
Με τις φωτό τι έγινε ρε RVM????

Ανώνυμος είπε...

Δεν τις έχετε πάρει ?
Τις έστειλα καπάκι...?

Ανώνυμος είπε...

Θα τις ξαναστείλω το απόγευμα

Aigeas είπε...

Που τις έστειλες?

Ανώνυμος είπε...

Στο alitogatoi@gmail.com

κατι πρέπει να έγινε και να μην έφτασαν...Υπομονή μέχρι το απόγευμα!

έστειλα ενα video πρίν λίγο :)

Ανώνυμος είπε...

παιδιά ήταν υπέροχα! πρώτη φορά που σας ακολούθησα κ σίγουρα όχι η τελευταια =)
έχω κ γω μερικές φωτογραφίες, αν θέλετε μπορώ να τις στείλω στο gmail σας...

υ.γ.
η ατάκα ήταν
"σας αμολήσανε;;;" 0_o xixi

-δεσποινα-

Aigeas είπε...

Γειά σου Δεσποινάκι!!!! Πολλές ατάκες παίξανε τη Κυριακή...
Μια απο τις καλύτερες τις είπε ΙΧής με Smart....
Ωχ!! σας είδα απο το καθρέφτη και νόμιζα ότι ήμουν σουρομένος......

Royal Oak είπε...

Παραίνεση της γριάς κυρίας. Παιδιά μου ζήστε κάθε στιγμή με τον κάθε άνθρωπο δίπλα σας σαν να είναι η τελευταία. Αυτό σημαίνει ντύστε την κάθε στιγμή με ότι καλύτερο έχετε.
Σας εύχομαι κάθε εμπειρία να σας μένει αξέχαστη. Τόσο ωραία κι ανεπανάληπτη να είναι.
Β.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά. Aν βρεθώ Αθήνα και έχετε βόλτα θα έρθω με κλειστά μάτια. Δηλώνω μεγάλος fan. Κανα δανεικό ποδήλατο παίζει να βρω? Παναγιώτης από www.podilates-thess.gr
Δείτε και αυτό που έγραψα για σας
http://www.podilates-thess.gr/to-blog-mas/

katerina είπε...

Arxika lupamai polu pou den IRTHAME.... vlepeis o kairos mas ksegelase kai mou ti dinei akoma kai simera gia auto tis Kuriakis....kai eixame polu kefi gia auti ti volta....
@Teaser....to exeis polu to olo thema, i daskala sou sto sxoleio tha itan polu eutuxismeni na diavazei ektheseis sou...Den to kaneis kai epaggelma?tha exeis sigoura polu epituxia kai pollous anagnwstes...me ekanes kai zilepsa akomi perissotero....BRAVO teaserrrrrrrrrrrrr!
Ante epitelous na erthoun kai alles gates- gunaikes- den ginetai na einai androkratoumeni auti i omada! GIRL POWER!!!!

C.U SOON!!!

Aigeas είπε...

@Pano χαίρομαι πάρα πολύ που μας επισκέφθηκές!! Σε ευχαριστούμε πολύ και για τη φιλοξενία σου στο site σας το οποίο είναι και πολύ καλοστημένο.
Το πρώτο βιντεάκι που έχεις να σε ενημερώσω οτι είναι απο τους μέντορες μας Λόκαλ,και διοργανοτές των ATHENS ALLEYCAT RACE
Ο Πάνος για όσους δεν ξέρετε ήταν ο αντιπρόσοπος των Θεσσαλονικιών ποδηλατών και τον γνωρίσαμε στην ημερίδα στο Πολυτεχνείο....και γαμώ τα ατομα!!!!!
Μπείτε στο site Αλητόγατοι....αξίζει!!!

www.podilates-thess.gr

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους σχόλασα...
Τις έστειλα τις φωτο...για ρίξτε κανα σύρμα αν τις πήρατε...

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά σήμερα!Απόλαυσα το video της βόλτας και μας επιστρέψανε και τον Iντι τον σκυλοφιλο μας!Ευχαριστώ για την βοήθεια.maftaki

Ανώνυμος είπε...

@κατερίνα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...είχα κάποτε και δικό μου blog το οποίο είχε αρκετή ανταπόκριση. παλιές καλές εποχές!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε teaser δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα αυτοι που γνωρισες στο τρενο ηταν ο βαγγελης κ εγω (δηλ. η ρουλα).τωρα υπαρχουν δυο ενδεχομενα:
1)ξεχασες(ελπιζω) το ονομα μου ή
2)ξανασυναντησες τον βαγγελη με καποια σοφια.
κ τωρα πρεπει να διαλευκανθει αυτο γιατι κινδυνευουν να κλεισουν σπιτια
;ΡΡΡΡΡΡΡ