12/1/10

ΑΤΗ: COMMUTING IN MADNESS


«Φαντάσου μια πόλη και μετά βγες έξω και φτιάξε την»
λόκαλ/athens, Μάρτιος 2007

Η “εταιρεία” παραγωγής ταινιών δράσης «Pervs Entertainment» και η ομάδα λόκαλ/athens βασική δραστηριότητα της οποίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί η οργάνωση δράσεων στο δημόσιο χώρο, παρουσιάζει την ταινία ποδηλατικής δράσης «ΑΤΗ: Commuting In Madness», την πρώτη κινηματογραφική καταγραφή της σκηνής φιξ στην Αθήνα στον πολυχώρο «SIX D.O.G.S.», σε σκηνοθεσία Χάρη Σκαφτούρου.

To «ΑΤΗ: Commuting In Madness» είναι η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας αστικών ποδηλατών (Fixed Gear Athens).
Σκοπός της είναι η εκκίνηση της κινηματογραφικής καταγραφής της ποδηλατικής εμπειρίας στην Αθήνα.
Στόχος της είναι να εμπνεύσει τον θεατή να εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητα του και να αλλάξει τη ζωή του με απαρχή αυτό.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Σκαφτούρος, μετά από πολλά βίντεο skate και snowboard εξηγεί για πιο λόγο διάλεξε το ποδήλατο και συγκεκριμένα το ποδήλατο φιξ ως αντικείμενο για ένα καινούργιο project:

«.....Το ποδήλατο είναι ελευθερία. Μεταμορφώνει την Αθήνα από μια μολυσμένη, άσχημη και κλειστοφοβική πόλη σε ένα απέραντο πεδίο δράσης και έκφρασης. Γίνεσαι στα αλήθεια άλλος! .....Τα ποδήλατα τύπου fix (άφρενα μονοτάχυτα) δίνουν τον απαραίτητο εικαστικό μινιμαλισμό που χρειάζεται μια τέτοια καταγραφή. Η συνεχής κίνηση των ποδιών, οι αυστηρές γεωμετρίες, τα χρώματα, η ανάγκη προσωπικής έκφρασης μέσα από το ποδήλατο σου αποκτούν νόημα, αναδεικνύουν και μεταμορφώνουν την Αθήνα σε ποδηλατική πόλη. Η μεταμόρφωση διόλου τυχαία, συμβαίνει στην Αθήνα, πόλη σκληρή, ανοργάνωτη και γεμάτη αυτοκινητιστική βία......»

Η συμπαραγωγός ομάδα λόκαλ/athens σημειώνει:

«…..Αν στο «ΑΤΗ: Commuting In Madness» βλέπεις αναβάτες να τρέχουν σκληρά στην άσφαλτο της Αθήνας είναι γιατί ονειρεύονται ποτάμια να ρέουν κάτω από τις λεωφόρους της.
Αν δεις να γελούν πίσω από τα SUV είναι ίσως γιατί στη θέση τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δέντρα.
Το ποδήλατο είναι ελευθερία….»

Η ταινία γυρίστηκε συλλογικά χωρίς καμιά υποστήριξη από επιχειρηματικό οργανισμό, με τη βοήθεια φίλων και με τα λίγα μέσα που διέθεταν οι εμπλεκόμενοι.

Τα ποδήλατα που βλέπεις στη ταινία είναι όλα άφρενα μονοτάχυτα, ποδήλατα πίστας δηλαδή. Τα συγκεκριμένα ποδήλατα, χρησιμοποιούν μία ταχύτητα, δέστρες (καλουπιέ) στα πόδια και καθόλου ελεύθερο. Τι παραπάνω προσφέρουν? Ρωτήστε τους ίδιους!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χάρης Σκαφτούρος
Οργάνωση Παραγωγής: Άγις Κολύβας
Γραφικά: Λάρα Καπετανάκη
Παραγωγή: Pervs Entertainment, λόκαλ/athens
Κάμερα: Κρίστιαν Μανουσαρίδης, Λάρα Καπετανάκη, Άγις Κολύβας, Χάρης Σκαφτούρος, Αλέξης Γρυμάνης.
Αναβάτες: Yatros, Ken Adams, Αιγέας, Psilos, Stanley, Matthieu, Alex, Angie Hugo Ball.

Ευχαριστούμε θερμά τον σκηνοθέτη Μάνο Αρβανιτάκη για την βοηθειά του.

Οι Fixed Gear Athens τρώνε ρυζόγαλα αποκλειστικά από την «Στάνη Ομόνοια» και φαλάφελ από τον «Raja Jee» στην Σοφοκλέους.

ΠΡΟΒΟΛΗ:

SIX D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
DJ action:
ESPEEKAY
CHEVY

Προβολή: Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 21.00

Είσοδος Δωρεάν.

10 σχόλια:

Inferno είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Vn29DvMITu4

teaser είπε...

μάγκες τώρα που μου σκάσατε το μυστικό για τα ρυζόγαλα, είμαι έτοιμος για το fitness μου χαχαχα

άντε...καλή προβολή

Aigeas είπε...

Ποιό ριζόγαλο??? Εγω Προφιτερόλ θέλω...ξέρετε απο πού....

Ανώνυμος είπε...

thelo na do treles kai alytoies san ny messenger, gia ton agona proteino mpougatsa kai m3 kai ola ta lla einai malakies.

Aigea opou kai na bo mprosta mou se vlepo ????????????

konan76 είπε...

to proygoumeno einai apo emena

Aigeas είπε...

Inferno,είσαι σκλάβος του ελεύθερου ρε!!!!!!!! χαχαχαχα!!

Πάντος παιδιά το ντοκυμαντέρ είναι πολύ καλό,έχει γίνει πολύ καλή δουλειά (αν σκεφτείς οτι τα παιδια το κάνουν χωρίς καμία οικονομική βοήθεια)
Έχει πολύ καλές λήψεις,πολύ καλό μοντάζ,και εφέ...με λίγα λόγια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο αντίστοιχες του εξωτερικού....πραγματικά πολύ καλή δουλειά!!

teaser είπε...

αφού παίζεις και συ ρε Αιγέα, μιλάμε για Hellawood :P

όχι όντως...οι λείψεις από τα trailers που έχω δει είναι πολύ ποιοτικές και άνετα εφάμιλες με αυτές που γίνονται στο εξωτερικό. Οι ωραίες παραγωγές δεν χρειάζονται απαραίτητα ένα καλό budget αλλά μπόλικο ταλέντο! και εδώ σίγουρα υπάρχει...

hexxeh είπε...

νταξ, ολα αυτα, το οτι ο Αιγέας ηταν ταλέντο το ξεραμε.


ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ?????

:D:D:D:D:D:D


π.ς:αλλη μία φορά ,τα φτυσε το κινητό μου.. και εχασα τις επαφές. τι στο διάλο, καταρα εχω? αιγέα στείλε μήνυμα για το νούμερο σου.ΝΑΙ ΠΑΛΙ!

Marlene είπε...

Ο Αιγέας δεν είναι ταλέντο.. Ταλέντα είναι κάτι αποστειρωμένα αγοράκια του κατηχητικού. Ο Αιγέας μας είναι rock star!!:P

Aιγεάκο. Πότε θα σε βάλουμε στο στούντιο για μία παραγωγή;;; :D

Royal Oak είπε...

Μαρλένα παλιόγατα!!!! και οι άλλοι παλιόγατοι. Μόλις μπήκα απ' το νοσοκομείο. Η μαμά μου δεν είναι καλά. Την πήγα τρέχοντας λόγω πολύ υψηλής πίεσης. Τώρα την έχω αφήσει στο σπίτι αφού την ξεσκονίσανε όσο μπορούσανε και της δώσανε και διάφορα κατασταλτικά. Είμαι σταντ βαϊ. Αν δεν με δείτε αύριο κάτι λάκο θα έχει η φάβα. Δεν πρόκανα να κάνω μεζεκλίκια. Αυτό σπάει την παράδοση του φιρστ γηαρ ραϊντ (σας αρέσουν τα ηγκλγκρηκισ μου αντιστροφή του γκρηκλισ;).